*

LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lastentarhanopettajat

Jo joutui armas aika, ja alkoi opettajien palkkavaatimukset

Ei ehditty kauaa kesälomia vietellä, kun Rauman opettajankoulutusyksikön lehtori Lauri Kemppinen avasi sanaisen arkkunsa Satakunnan Kansan kolumnissaan 7.6.2017. Tämä on toki ollut odotettavissa. Ja loppuvuotta kohti palkkavaateet alkavat kiihtyä myös muilla aloin. Palkkavaateita siivittää myös orastava kasvukehitys, joka on luotu lähinnä yksityistalouksien kiihtyvällä velanotolla.

Päivähoidossa itkevät pian aikuiset ja lapset!

Päivähoidon hälyttävä tila on puhuttanut viime aikoina paljon. Kun hallitus päätti koskea subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen sekä ryhmäkokoihin, nousi siitä monelta taholta vastustusta. Eniten sitä vastustivat päiväkotien työntekijät, ne jotka ovat näkemässä mitä se voi aiheuttaa. Itse päiväkodissa työssä olleena, päiväkodin hallituksen jäsenenä sekä päiväkoti-ikäisten äitinä en voi ymmärtää näitä linjauksia.

 

Eduskunnan budjettiloppukiristä terveisiä

Käsittelemme eduskunnassa ensi vuoden valtion talousarviota epävarmassa taloustilanteessa. On lohdullista, että ainakin kolmesta asiasta voimme olla varmoja. Ensinnäkin, mitä tehokkaammin tasapainotamme talouttamme, sitä paremmin pärjäämme talouden tyrskyissä. Toiseksi, ilman työtä ja yrittäjyyttä ei ole hyvinvointia. Kaikkein tärkeintä on luoda edellytyksiä uusien työpaikkojen syntymiseen ja työn säilymiseen Suomessa. Kolmanneksi, toimet, joita teemme lasten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamiseksi ovat kullanarvoisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä