LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylinopeussakko

Sakottakaamme tietöitä tienkäyttäjien sijaan

Dennis Pastersteinin twiitti: "#Kehä1 nopeusrajoitus laskettu 50 km/h Pihlajamäen liittymän kohdalla. Salama välähti tunnissa 72 kertaa. #Helsinki" palautti mieleen Kummelin klassikon "Sakkoja sakkoja":

"On täällä hauska viettää ratsiaa,
on ilo antaa sulle sakkoja.
Tutka sut pysäyttää, meitä se virkistää, on tässä sun matkas pää."

Nopeusvalvontakameroiden määrä tuplaantuu jälleen

Poliisi hankkii 150 uutta tolppakameraa nykyisen 130 kameran lisäksi seuraavan kolmen vuoden aikana, kertoo Yle. Tolppakameroiden määrä tulee kasvamaan 300 prosenttia vuoden 2016 määrään verrattuna, sillä tämän vuoden alussa kameroiden määrä nousi jo 60:llä kameralla aiemmasta.

LVM:n muutokset mahdollistaisivat rikesakkojen korotuksen, motoristitkin mukaan

Yle uutisoi 23.12. illalla lakimuutoksesta, jossa ylinopeutta ajava ei enää syyllistyisi rikokseen vaan "moitittavaan toimintaan". Tämä muutos käsittääkseni mahdollistaisi uudelleen perustuslakiin kaatuneiden sakkokorotusten yrittämisen uudelleen ja siten lisärahan keräämisen valtiolle. Eduskuntaan on tulossa 2017 esitys, jonka mukaan suurin osa liikennesakoista korvattaisiin hallinnollisella virhemaksulla. Lainmuutoksen myötä päiväsakkoja määrättäisiin enää törkeimmistä liikennerikkomuksista.

Rikosuhrimaksut eivät kuulu tienpäälle

Törmäsin äsken poliisiin, en kirjaimellisesti, mutta riittävän v-mäisesti. Uusi vuosi alkoi siis osaltani sijoittamalla muutaman satasen valtion kassaan päiväsakkojen muodossa. Suomessa tuli hiljattain voimaan uusi Sakkolaki joka mm. keventää hallintoa kun syyttäjän ei tarvitse enää vahvistaa sakkoja vaan asia voidaan “loppuun käsitellä” tien päällä. Lakiin kirjattiin myös uusi vedätys, rikosuhrimaksu. Se suunnataan Rikosuhripäivystyksen toimintaan ja uuteen perustettavaan lähisuhdeväkivallan uhrien tukipuhelimeen.

Rikesakosta hallinnollinen virhemaksu, mahdollistaako perutut korotukset?

Yle uutisoi tänään lakimuutoksesta, jossa ylinopeutta ajava ei enää syyllistyisi rikokseen vaan "moititttavaan toimintaan". Eduskuntaan on tulossa ensi vuonna esitys, jonka mukaan suurin osa liikennesakoista korvattaisiin hallinnollisella virhemaksulla. Lainmuutoksen myötä päiväsakkoja määrättäisiin enää törkeimmistä liikennerikkomuksista.

Koko artikkeli: http://yle.fi/uutiset/3-9370615

Peltipoliisit työllistävät turhaan

Lainasin logistisista syistä isäni työhevosta päiväksi, ja olin yllättynyt Kehä 1:selle nousseiden peltipoliisien määrästä. Erityisesti yllätti se Otaniemen ja Karhusaarentien välisellä osalla asemapaikkaansa pitävä, sillä seurauksella että isäni sai kirjeen kotiin.

Olin yllättynyt kuinka näppärästi pääsin tunnustamaan syyllisyyteni poliisin verkkopalvelussa, ja odotin että postissa tulee sakko - vaan eipä tullut, postissa tuli kutsu käydä Malmilla (liitteenä).

Hyppää sanoi liikennepoliisi ja Tamperehan hyppäsi

Eilen ja tänään olemme saaneet kuulla tuohtunutta keskustelua niin sanotusta Paasikiventien kamera-autokaustista. Puolesta ja vastaan. Osan mielestä poliisi on tehnyt väärin ansoittaessaan nopeusrajoitusalueen vaihtumisalueen kamera-autolla sakkoja räpsytellen. Osa on tehnyt laki on laki -kehäpäätelmän ja puolustaa poliisin oikeutta sakottaa tästä kammottavasta liikennerikkomuksesta. Kieltää se laki punaisia päin kävelemisenkin. Sakkoja siitäkin vaan kaikille! Kamera-autot suojatielle ihmisiä kuvailemaan niin hyvä tulee. Raja se on kuulkaa laitettava!

Sakko on rangaistus

Pohjalainen miljonääri Reima Kuisla on nostanut Suomen rangaistuskäytännöt kansainväliseksi uutisaiheeksi. Kuisla sai helmikuun lopussa 54 024 euron ylinopeussakot. Kuislan kerrotaan olleen sakoista raivoissaan ja haukkuneen sakotusjärjestelmän epäoikeudenmukaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä