LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Veronmaksaja

Verottajaa haetaan tositarkoituksella

Informaatioteknologia tuntuu tehneen kanssakäymisestä yllättävän vaikeaa.

Ystäväni sai perinnössä kiinteää omaisuutta ja useamman tuhatta euroa perintöveroa. Vähävaraisena hän ei pysty maksamaan veroa kahdessa isossa erässä vaan päätti hakea verottajalta maksuun osamaksua useammassa erässä. Ohjeita tähän hän päätti kysyä verotoimistosta. Puhelimitse ystäväni soitti koko päivän maksulliseen puhelinpalveluun ja pääsikin parhaillaan sijalle seitsemän jonossa. Ihan hyvin ensikertalaiselta. Läpi ei päässyt.

Varaton voi rötöstellä ilmaiseksi

Vanhempaani liittynyt tapaus pistää miettimään oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa myös tässäkin mielessä.

Äidiltäni varastettiin taas pyörä jolla hän polkee viisi kertaa viikossa töihin. Aiemmin pyörä on myös hajotettu. Äidilläni on vakuutus, mutta aina 135€ omavastuu menee jokaisesta varastetusta pyörästä.

Joitakin vuosi sitten äitini autolle tehtiin ilkivaltaa epäonnistuneen takakonttiin murtautumisen jälkeen. Jälleen joitakin satasia ja aikaa ja vaivaa upposi vahinkojen korjaamiseen. Tekijät jäivät kiinni.

Kukaan ei liene miettinyt sitä, että saako maksetuille veroille vastinetta?

Suomalaiset haluavat maksaa korkeita veroja, että olettavat saavansa niille vastinetta. Saako todellisuudessa kukaan niille maksetuille veroille vastinetta, vai saavatko vain harvat ja valitut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä