LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion säästöt

Näin poistetaan työttömyys

 

Jukka Leppälahden työllisyysblogin ja työministeri Jari Lindströmin suorien kommenttien inspiroimana aloin laskea mitä maksaisi  Suomea piinaavan suurtyöttömyyden täysi poistaminen. Veikko Vennamo aikoinan lupasi poistaa työttömyyden kolmessa kuukaudessa. Se jäi kuitenkin haaveeksi odottamaan muita luovia ratkaisuja.

Jari Lindström totesi, että hallituksen työllistämisaavutukset perustuvat mm. siihen, että työlliseksi lasketaan, jos henkilö tekee vähintäin yhden ( 1 ) tunnin töitä viikossa!

Moraalitonta

Hallitus kaavailee yli 75 -vuotiaiden vammaisten etuihin vähennyksiä. (http://goo.gl/DTCEnB) Suunnitelma on karmiva esimerkki nykyhallituksen toimintamallista. Valtion talouden kohentaminen on sen varassa, mitä kaikkein heikompien eduista kehdataan tinkiä. Tukileikkauksilla haetaan 61 miljoonan euron säästöjä. ja ne kohdentuvat henkilökohtaisen apuun, kuljetuspalveluihin ja palveluasumiseen. Nyt lakisääteinentuki muuttuu harkinnanvaraiseksi.

Malli Ekman – näin tehtiin 4 miljardin säästöt

 

YLE on tehnyt poikkeuksellisen loistavaa journalismia tarjoamalla konkreettisen mallin siitä, miten tässä maassa tehdään valtionvarainministeriön peräänkuuluttamat 4 miljardin euron säästöt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä