LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n tulevaisuus

Täydennystä presidentin välitodistukseen

Olen aiemmassa blogissa yrittänyt hahmottaa kriteerejä Yhdysvaltain presidenttien suoriutumisen arviointiin sekä tarkastellut seuraavassa Donald Trumpin tähänastisia näyttöjä lähinnä kansainvälisten suhteiden ja globaalikehityksen näkökulmasta.

Presidentin välitodistus, osat 1 ja 2

Parin päivän takaisessa blogissa yritin hahmottaa järkeviä kriteerejä Yhdysvaltain presidentin viranhoidon tason arvioimiseksi. Nyt pyrin tarkastelemaan Donald Trumpin alkuvaiheen saavutuksia näiden kriteertien määrittelemillä ulottuvuuksilla. Jottei teksti kasvaisi liian pitkäksi, rajaan analyysin tässä vaiheessa vain kahteen ensimmäiseen yhteensä seitsemästä ulottuvuudesta.

1 Rauhan säilyttäminen

Miten Yhdysvaltain presidentin suoriutumista tulisi arvioida?

Donald Trumpin vaalikampanjan ja virkakauden alun erilaiset omituisuudet ovat jättäneet varjoonsa sen, mistä Yhdysvaltain presidentin viranhoidossa on varsinaisesti kyse. Seuraavassa minun listaukseni presidentin tärkeimmistä tehtävistä:

1 Rauhan säilyttäminen

USA:n valtiolaiva vaarallisella kurssilla

Julkisuudessa on sekä ihmetelty että ihailtu Yhdysvaltain uuden presidentin halki, poikki ja pinoon -otteita. Päivänkohtaisten kohujen taakse on jäänyt pimentoon se, miten vakavasti presidentin toimet uhkaavat maan pidemmän ajan kehitysmahdollisuuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä