*

LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote uudistus

Sote ja perustuslaki

Seurasin perustuslakivaliokunnan sote-paketista antaman lausunnon julkaisemista Brysselistä käsin. Yksittäisen valiokunnan hallituksen esityksestä antama lausunto on tuskin koskaan saanut niin paljon julkisuutta, kuin mitä 29.6.2017 tapahtui. Silti Brysselin lounaskeskusteluissa ulkomaisten terveydenhuollon asiantuntijoiden pääaiheena oli Brexitin vaikutus Englannin terveydenhuoltoon. Brittiasiantuntija totesi tältä osin, että ideologian laineet murtuvat todellisuuden muureihin. Samaa varmaan voisi sanoa Suomen hallituksen sote-esityksen kohtalosta.

Vihervasemmistolla ei ole lainkaan uskottavaa vaihtoehtoa sote -uudistukseksi

Eduskunta on juuri aloittanut  nk. valinnanvapauslain lähetekeskustelun.

Ministeri Rehulan esittelypuheenvuoron jälkeen  oppositio -etenkin vihervasemmisto -  on aloittanut massiivisen hyökkäyksen hallituksen koko sote-uudistusta vastaan.

Kela -korvauksen poisto johtaa terveyspalvelut sekasortoon

Yksityisen hoidon Kela-korvaukset loppuvat sote-uudistuksen uutisoi Helsingin Sanomat.

Kela-korvauksiin käytetyt varat ohjataan uuteen järjestelmään, jotta pystytään vahvistamaan julkisia perustason palveluja, sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti sanoo lehdessä.

* * * * *

SOTE-UUDITUKSEN JA RAHOITUKSEN HALLITUS RATKAISI OIKEIN

SOTE-UUDITUKSEN  JA RAHOITUKSEN HALLITUS RATKAISI OIKEIN

 

Sote-uudistus lähtee ihmisestä

Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelmassa sovittiin kokonaisvaltaisesta sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta. Uudistuksen tavoitteena on terveyserojen kaventaminen ja kustannusten hallinta, johon päästään palveluiden täydellisellä integraatiolla sekä vahvistamalla järjestäjien kantokykyä. Tavoitteena on siis saavuttaa saumaton palveluketjujen kokonaisuus, joka lisää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

Saatavuus ja kustannusten hillintä - tavoitetta sote-ratkaisulle

Edessä väistämättä siintävältä syksyltä odotetaan sote-ratkaisujen suhteen paljon. Hallitusohjelmassa paalutettiin peruspilarit, mutta isojakin asioita on vielä auki. Valmistelun lähtöhitaus on kuitenkin yllättänyt minut.

Poliittinen ideologiataistelu kaatoi soten

Kirjoitin eilen facebookiin: ”Mahtavaa – SOTE kaatui”. Sain aika tiukkaa palautetta. Illalla katsoin pääuutislähetyksiä ja siellä sävynä oli, että ”Hallitus ei saanut tätäkään ratkaistua” ja ”johtajuus epäonnistui jälleen”. Eivätkö toimittajat analysoi itse sisältöä! Miksi pitäisi päättää huonosta esityksestä?

Sotea ryssitään nyt oikein voimalla

Sotea ajetaan nyt suurella voimalla ja kiireellä päin seiniä. Lähtökohtana on 19 sotealueen malli, josta kuntien pitäisi antaa lausuntonsa viimeistään huomenna, vaikka monissa kunnissa ei ole lakiesitystä edes nähty ja yksikään kunta ei ennätä asiaa hallintoelimissään käsitellä. Jos kunnista jokin lausunto tulee, on se pelkästään kunnanjohtajan tai jonkun muun virkahenkilön tekemä tarkistamaton kirje, jossa asiasta sanotaan jotakin, jota ei kuitenkaan ole ehditty mitenkään harkita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä