LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairasloma-ajan palkka

Sairaslomat ammattiliittojen ja työttömyyskassojen vastuulle

Ammattiliittojen asema Suomessa on vielä toistaiseksi suhteellisen vahva. Moni kuitenkin jättää ilmeisesti tietämättään, tai laiskuuttaan liittymättä ammattiliittoon tai työttömyyskassaan, vaikka sillä olisi mahdollisen työn loppumisen kannalta hyvä vaikutus toimeentulon jatkumiseen, ammattiliittojen kohdalla myös riitatapauksiin työnantajan kanssa.

 

Leikkaus ei olekaan leikkaus

Lomarahat -30% ja ensimmäisen sairauspäivän karenssi.

Eivät nämä ole mitään "leikkauksia". Ne ovat tulonsiirtoa yritysten omistajille. 

Juhana Vartiainen harvinaisen rehellisenä poliitikkona kertoi, että hallituksen toimien tarkoituksena on "korjata työn ja pääoman tulonjaon suhde". Tämä(kin) käsitys on kummallinen, jos katsotaan vähänkin pitempää ajanjaksoa: http://www.findikaattori.fi/fi/38

 

Myönteisiä toimenpiteitä

On tätä odotettukin!

Sipilän hallituksen kiittäminen lienee vielä turhan aikaista, nuo toimenpiteet pitäisi vielä saada käytäntöönkin.​

Palkansaaja lienee nyt osansa saanut, entäpä miten ne pääomatuloverorälssin jäsenet? Saako bulvaanien kautta osingot yhä KORKEIMMILLAAN  19,6% tasolla verotettuina?

Keskitytään nyt hallituksen kehumiseen, ehkä se menee Puheenvuoron sensuurista paremmin läpi kuin taannoinen raportointini, josta kävi ilmi Vantaan kaduille kakkaajien kansalaisuus ja implikoitiin näiden sukupuolista suuntautumista

Analyysi: ”Yhteiskuntasopimus 2.0” on huono ja vaarallinen vitsi

Hallitus julkaisi tänään suunnittelemansa korvaavat toimet Sipilän yhteiskuntasopimuksen kaaduttua. Tarkoituksena oli hakea kilpailukykyä lisääviä toimia, joista päätetään hallituksen kesken ilman työmarkkinajärjestöjä.

Hallitus haluaa yleislakon

On vain yksi selitys sille, miksi hallitus iskee uuden eduskunnan ensimmäisen syysistuntokauden alkaessa pöytään sellaisen sanelupaketin kuin nyt on tehty: se haluaa saada aikaan täysimittaisen työmarkkinataistelun. On selvää, ettei linjauksia jotka on otettu suoraan EK:n piirtopöydältä ja monivuotisista neuvottelutavoitteita voida saada läpi suomalaisista palkansaajista ilman mitään tasapuolisuutta. Olisi eri asia, jos osaa näistä joustoista tasapainotettaisiin joidenkin toisten vapaisiin, palkkaukseen ja työsuhdeturvaan liittyvien ehtojen parannuksilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä