LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuuttajien työttömyys

Miten Helsinki selättää tulevaisuudessa häämöttävän massatyöttömyyden?

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (3.7.) sivusi kaupungin väestösuhteen muutosta. Helsingissä asui vuodenvaihteessa noin 635 000 ihmistä, ­lähes 7 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Helsinkiin muutti siis viime vuonna joka päivä keskimäärin parikymmentä ihmistä. Väestö kasvoi määrällä, joka on suurempi kuin useimpien Suomen kuntien asukasluku.

Pääkirjoitus näki Helsingin tulevaisuuden myönteisenä. Helsinki ei ukkoudu.

"Työvoimapula" ammattibarometrin mukaisesti....

Työ- ja elinkeinoministeriö 29.3.2017 tiedotteessa mainitaan, että työvoiman ylitarjonta on uusimman ammattibarometrin mukaan vähenemässä. Sen sijaan yhä useammassa ammatissa on pulaa työvoimasta. Työvoimapula on havaittavissa varsinkin terveys- ja sosiaalialalla sekä kasvavassa määrin rakennusalalla.

Orpo: Työllisyys - Talouskasvu - Turvallisuus

YLE-TV1:n tämän aamun haastattelussa Petteri Orpo maalaa otsikon kolme T-kirjainta EU:n uutena mottona. 

No, eihän niissä mitään järisyttävää uutta ole. Toiseksi, sisäministerikautenaan Orpo salli maahanmuuttopolitiikan, joka soti Suomessa kaikkia noita kolmea vastaan.

 

Vasemmistopuolueet ovat kantansa valinneet - maahanmuuttajat

Sdp ja vasemmistoliitto ovat kantansa valinneet - maahanmuuttajat menevät kantaväestön edun edelle

Jos Vantaalle ja Suomeen halutaan ja otetaan näiden puolueiden päätöksillä lisää maahanmuuttajia, niin se tarkoittaa lisäkustannuksia työttömyyden ja tulonsiirtojen muodossa tavallisille veronmaksajille, koska maahanmuuttajien työttömyys on yli kaksinkertainen kantaväestöön verrattuna.  Maahanmuuttajien toimeentulotukimenojen lisäkustannus Vantaalla vuonna 2015 oli yli 5 miljoonaa euroa.

Nigerialainen huijaus mahdollista vain Suomessa

Tovi sitten luin Hesarista artikkelin päivähoito-oikeuden rajaamisesta joka mielestäni on aivan oikein.

Jos vanhempi tai vanhemmat ovat kotona siellä on myös lapsen paikka, kuka on lapselle parempi kasvattaja kuin omat vanhemmat ?

Keskustelu asian tiimoilta on yhtä vinksahtanutta kuin sokeiden suvakkien argumentointi maahanmuuttoasioissa.

Kerronta antaa ymmärtää että kotona kasvatetut lapset kasvaisivat vinoon ja pieleen, vain ”varhaiskasvatetusta” lapsesta tulee normaali.

10 + 1 pointtia maahanmuutosta

 

 

  1. Rasismi, rasistisuus ja syrjintä ovat maahanmuuttoon liittyviä hyvin ikäviä lieveilmiöitä. Ne ovat täysin tuomittavia. Mutta ei käperrytä niihin, kun pitää keskustella kaikkiin yhteiskuntamme sektoreihin vaikuttavasta isosta ilmiöstä nimeltä maahanmuutto.

     

Orjatyömarkkinat

Kokoomus on ehdottamassa, että turvapaikan saaneet pitäisi saada palkattomaan työkokeiluun.

Miksi työstä ei saa saada palkkaa (teki työn kuka hyvänsä)?

Maahanmuutto nähtävä investointina

Suomen nettomaahanmuutto voi tuplaantua vuonna 2016 verrattuna vuoteen 2014, kun tämän syksyn turvapaikanhakijoista merkittävä osa saa suojelua Suomesta. Lyhyen ajan kuluttua tämän jälkeen alkavat suojelua saaneiden perheenyhdistämiset, mikä tuonee Suomeen ehkä vuoteen 2018 mennessä jopa kymmeniätuhansia ihmisiä lisää. Tämä on tämänhetkisessä Suomessa järisyttävän iso asia, sillä Suomen rooli turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottajamaana ja yleensä maahanmuuttomaana on ollut kansainvälisesti vertaillen pieni ja lisäksi kansantaloutemme mataa.

Perussuomalaisten linja pakolaispolitiikassa on osoittautunut oikeaksi.

Hallituksen toimia pakolaisvyöryn suhteen on arvosteltu niin opposition, kuin myös hallituspuolueiden äänestäjien keskuudessa. Perussuomalaisten äänestäjille, jotka ovat pitäneet jo nyt nähtyjä toimia riittämättöminä, haluan muistuttaa esimerkein mitä olisi seurannut, mikäli perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa. Opposition hyvin vapaa ja liberaali linja vastaan hallituksen, ja erityisesti perussuomalaisten, kriittinen linja.

Jättipotti: nuo raavaat miehet Irakista

On se vaan onni, että Suomeen hakeutuu oma-aloitteisesti iso joukko raavaita, työikäisiä miehiä Irakista. Raavaista miehistä on riuskaan työntekoon. Töihinhän he haluavat, koska haluavat elättää tänne pian perässään tulevat perheenjäsenensä ja sukuaan Irakissa. Ja työntekijöitä me tarvitsemme. Elatus- eli huoltosuhde heikkenee Suomessa huimaa vauhtia seuraavat 15 vuotta. Elätettävien määrä suhteessa työikäisten määrään kasvaa huikeasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä