LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lehdistönvapaus

Ruotsin journalistiliitto varoittaa YK:n siirtolaissopimuksesta

YK:n siirtolaissopimus ei ole Suomessa ollut juurikaan ollut esillä lukuunottamatta sosiaalista mediaa ja eduskunnan kyselytuntia. Uuden Suomen uutisissa ja Puheenvuorossa asiaa on käsitelty ahkerasti. 

Trumpin eilistä lehdistötilaisuutta verrattiin Suomeen

Trumpin eilistä lehdistötilaisuutta verrattiin Suomeen

Eilinen välikohtaus Yhdysvaltain välivaalien jälkeisessä presidentti Trumpin lehdistötilaisuudessa sai väriä, kun CNN:n johtavana Valkoisen Talon kirjeenvaihtajana tammikuusta 2018 alkaen toiminut Jim Agosta hiljennettiin presidentin käskystä. Presidenttiä avusti hänen lehdistöavusatajansa, joka yritti napata mikrofonin Acostan kädestä.

Juha Sipilän ulkoinen ja sisäinen muodonmuutos

# Aamutelevisiossa kävi 1.9. uudistunut pääministeri Juha Sipilä (Keskusta). Muodonmuutos ei koskenut vain ulkonäköä. Tuolissa istui modernisti sänkipartainen mies. Mutta myös pääministerin asenteet ja poliittiset painotukset olivat jotenkin muuttuneet.

Demokraattinen vallankaappaus

En ole missään vaiheessa nauttinut siitä ajatuksesta, että eduskunnasta käsin vain päätettäisiin, että nyt on tulossa uusi hallinnontaso. Sen myötä meille on muodostumassa maakuntalaisuus kuntalaisuuden ja kansalaisuuden jatkoksi. Maakunnassa asuvat ihmiset luodaan poliittisesti olemassaoleviksi tahoiksi, ja tämän on saanut aikaan hallituksen kaatamisella uhkaillut keski-ikäinen mies. 

Epävapaa lehdistö Euroopan Unionissa

Vast'ikään oli juttua miten Sipilä yksinään tuhosi koko lehdistönvapauden. Ei Suomi nyt järin romahtanut ole noissa mittauksissa, eikä Suomi ole ollut aina ykkönen, esim 2007&2008 sijoitukset olivat nykyistä huonommat.

 

Vakaumuksensa pyhittämät miehet

Uskontoon tutustumista ja uskonnollisia konsepteja pidetään maassamme tärkeänä. Nähdään, että yhteiskuntamme historia on kristillinen ja tämä menneisyys on tunnettava. Toisaalta nähdään että yhteiskuntarakenteidemme arvot ovat perustaltaan kristillisiä arvoja. Näin niiden tuntemiseen sisältyy lisäksi Weberiläinen ajatus siitä että kristilliset arvot ylläpitävät yhteiskuntaa. Joka on jo askel kohti velvollisuutta ; Joko olet kristitty tai yhteiskunnan pysyvyyden vaarantava vapaamatkustaja.

Mitä tässä maassa saa julkaista ja mitä taas ei...

Pääministerin ja erään ison mediayhtiön henkinen kolarointi nosti väistämättä esiin vanhoja tunteita, joita en mielellään lähtisi revittelemään tässä ellei siihen olisi hyvä syy. Osa niistä löytyy näiltä sivuilta aiemmin julkaisemistani blogeista.

Toimittajat lienevät suurin uhka demokratialle

Olemme tottuneet pitämään suomalaista mediaa tasapuolisena tiedonvälittäjänä, jonka sanaan uskomme kuin vuoreen. Meillä on niin ikään tapana pitää itseämme sananvapauden mallimaana, jonka rinnalla itäinen naapurimme kalpenee. Yleisradion viime vuoden lopulla teettämän kyselyn mukaan jopa 80% suomalaisista kertoo luottavansa STT:n tuottamiin uutisiin.[1] Esimerkkinä kerrottakoon, että STT:n uutisia julkaisevien lehtien yhteenlaskettu levikki on yli 2,5 miljoonaa.[2]

“Lehdistönvapaudesta ei keskustella”

Suurvisiiri, pääsulttaani Turkin Recep Tayyip Erdogan hermostui jälleen. Oman maan lehdistö ja mediat ovat jo hiljaa koska ovat oppineet, että vankilassa ei ole kivaa ja terroristisyytös suoraan presidentin taholta on vielä vähemmän kivaa. Kun oma maa on saatu kuntoon voi kalifi suunnata katseensa muuhun maailmaan. Jaaha, mitäs siellä Saksan televisiossa oikein sanotaan?

Ehdotan journalistipalkintoja MV-lehdelle

MTV3 kerää jälleen ehdotuksia Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Koska oma toimintani on tieteen tapaan avointa ja julkista, julistan oman ehdokkaani palkinnon saajaksi katoilta. Kilpailussa voidaan palkita vuoden juttu, vuoden journalistinen teko, vuoden kirja ja vuoden journalisti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä