LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kohentunut kustannuskilpailukyky

Perustetaan erikoistalousalue Suomeen investointien saamiseksi

Suomi tarvitsee investointeja. Emme ole pystyneet vastaamaan haasteeseen, jossa tuotanto karkaa ulkomaille. Meillä on huippuluokan osaajia, mutta heille ei löydy työpaikkoja, eivätkä heidän startuppinsa saa tarpeeksi rahoitusta maailmanvalloitusta varten. Suomessa voitaisiin kokeilla perustaa ulkomaalaisia investointeja houkutteleva erikoistalousalue jonkin suuren satamamme läheisyyteen. EU kieltää vientituet, mutta ehkä tällä tavalla mutkan kautta kyseistä sääntöä voitaisiin kiertää.

Ehdotus kilpailukyvyn kohentamisesta,

Luulen, että meidän maassa tämä keskustelu on keskittynyt liiaksi hallituksen ja ammattiliittojen välille. Näitä ajatuksia, kuinka voidaan lisätä kilpailykykyä voidaan hakea muualtakin.

Mielestäni hallituksen toimenpiteet kohdistuvat vain osaan työntekijöistä, ja oletettujen toimenpiteiden vaikutus on oletettavasi pienempi kuin hallitus on esittänyt. Lisäksi esitys leikkaa ihmisten tuloja, mikä tulee heijastumaan talouteen laskevasti yksityisen kulutuksen vähentymisen takia. Lisäksi toimenpiteet eivät ole tasapuolisia.

Myönteisiä toimenpiteitä

On tätä odotettukin!

Sipilän hallituksen kiittäminen lienee vielä turhan aikaista, nuo toimenpiteet pitäisi vielä saada käytäntöönkin.​

Palkansaaja lienee nyt osansa saanut, entäpä miten ne pääomatuloverorälssin jäsenet? Saako bulvaanien kautta osingot yhä KORKEIMMILLAAN  19,6% tasolla verotettuina?

Keskitytään nyt hallituksen kehumiseen, ehkä se menee Puheenvuoron sensuurista paremmin läpi kuin taannoinen raportointini, josta kävi ilmi Vantaan kaduille kakkaajien kansalaisuus ja implikoitiin näiden sukupuolista suuntautumista

Timo Soini vetoaa

Timo Soini vetoaa suomalaisiin yrityksiin, että nämä käyttäisivät suurissa Äänekosken tapaisissa projekteissa suomalaista työvoimaa ja alihankinnat tehtäisiin pääsääntöisesti suomalaisilta alan yrityksiltä. Näin Timo Soini perussuomalaisten puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä. "Nyt on yritysten kanssa varmistettava, että kohentunut kustannuskilpailukyky parantaa suomalaisten työllistymistä".

Hyvin kannatettavaa asiaa, mutta miten se Suomen kustannuskilpailukyky on yht´äkkiä parantunut? Siksikö, kun perussuomalaiset ovat mukana hallitusneuvotteluissa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä