LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Joseph Göbbels

Valehtelemalla vaalivoittoon?

Olen keskiviikosta saakka ollut vaalikiertueella. Skodan matkamittariin on kertynyt lähes 2.000 kilometriä kun olen vieraillut Rantasalmella, Lappeenrannassa, Siilinjärvellä, Äänekoskella, Seinäjoella, Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Seinäjoella. Eilen tulin kotiin klo 22.00 ja tätä kirjoitettaessa on meneillään huoltotauko Vantaalla.

Kokoomus yrittää silmänkääntötemppua

Kokoomusjohtoiset Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat kuten tiedämme maamme historian toiseksi huonoimmat. Se huonoin oli Kuusisen hallitus.

Huonous johtuu siitä, että hallitus on täysin epäonnistunut tärkeimmissä hallitusohjelmaan kirjatuissa tavoitteissaan. Lisäsi maa on saatu ennennäkemättömän pahan laman kouriin.

Pääministeriksi tultuaan Stubb uhosi, että "tämä hallitus on toimeenpanohallitus". Ja mikä on lopputulos? Hallituspuolueet äänestivät lopulta jopa omia esityksiään vastaan!

Göbbels oli venäläisiä taitavampi valehtelija

Viime päivinä olemme saaneet ihmetellä venäläisen propagandan yksipuolisuutta, ylilyöntejä ja taitamattomuutta. Venäläiset unohtavat, että se mikä menee läpi Venäjällä, aiheuttaa lähinnä huolestunutta hymyilyä demokraattisissa maissa.

Toki meilläkin on omat Moskovan Tiltumme, ja eräät heistä on kutsuttu jopa telkkarikeskusteluun. Toivottavasti ohjelmassa tulee esille todellisuus, eivätkä propagandistit saa keskustelua hallintaansa.

Göbbelsin propagandamenetelmät käytössä nykyaikanakin

Natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Göbbels totesi aikoinaan jotensakin näin, että "mitä suurempi valhe, sitä paremmin se menee perille, ja että uudelleen ja uudelleen toistetusta valheesta tulee totta."

Tämä Göbbelsin menetelmä on laajalti käytössä nyky-Venäjällä, ja jotkut näyttävät omivan samat menetelmät myös tänne Suomeen. Nykyisessä internet-maailmassa se on valitettavan helppoa. Henkilökohtaisesti törmäsin menetelmän raadollisuuteen aivan äskettäin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä