LasseLehtonen Syteen tai soteen

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumelainsäädäntö

Kannabiksen laillistaminen pelastaa jo ihmishenkiä USA:ssa

Hyviä uutisia tulee kannabiksesta Usan suunnalta. Tämä ei kovin yllättävää asiaa seuranneille ihmisille.

Uusin tutkimus osoittaa, että laillinen kannabis on vähentänyt opioideista johtuneita yliannostuskuolemia, hyvä niin.

Huumepolitiikkaa voi siis tehdä järkevämmin kuin nyt.Suomessa junnataan paikallaan vaikka tulokset eivät lämmitä ketään.

"Uuden yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan opioidien yliannostuksista johtuvat kuolemat ovat vähentyneet merkittävästi kannabiksen viihdekäytön laillistamisen myötä Coloradon osavaltiossa.

Sillanpää ei saanut sitä kaupasta

Eduskunta vääntää kättä siitä, saadaanko kaupoista 5,5% vahvuisia alkoholijuomia. Samaan aikaan kauppojen nurkilta on saatavissa huomattavasti vahvempia aineita. Jokainen tietää, että on olemassa ”huumeiden käyttäjiä”. Harva arvaa, että käyttäjä saattaa olla se mukava naapurin Jartsa.

Portugalin huumelainsäädäntö sopisi hyvin Suomeenkin

Nykymuotoista taistelua huumeita vastaan on käyty 45 vuotta. Sodaksikin sitä on kutsuttu. Tämä onkin ollut nykyajan pitkäikäisin sota. Lisäksi tuon sodan maailmanlaajuiset kustannukset ovat pelkästään vuositasolla miljardiluokkaa. Lähtökohtaisesti taistelu oli tuomittu epäonnistumaan. Minkään päihteen totaalikielto ei ole koskaan toiminut, eikä tule toimimaan.

 

Termin ”sota huumeita vastaan” popularisoi amerikkalainen lehdistö presidentti Nixonin lehdistökonferenssin jälkeen 18.6.1971. Nixon julisti huumeet yhteiskunnan viholliseksi numero yksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä